Beeldend kunstenaar & keramist

Frederike Kruse is autodidact. Met haar kunst maakt zij wat er in haar leeft zichtbaar voor de mensen om haar heen. Dit doet zij met schilderijen of met taal en soms door gebruiksvoorwerpen te maken, die schoonheid kunnen geven aan het alledaagse. Al haar werk steunt op ambacht en precisie.

Frederike Kruse

Beeldend kunstenaar & Keramist

Combineren van materialen

Met de onedele materialen die overal om ons heen en voor iedereen volop beschikbaar zijn, maakt zij iets wat onze leefomgeving versiert. Zij combineert een idee met heel veel aandacht voor het proces. Hierdoor krijgt het materiaal een gevoelige zeggingskracht die verder reikt dan het materiaal alleen. Een bol klei wordt iets anders wanneer zij ermee bezig is geweest. Dat geldt evengoed voor papier, jute, simpel borduurwerk, en alle andere materialen en technieken die een rol spelen in haar werk.

Visie van Frederike

In de ogen van Frederike is de wereld als een schitterend uitzicht. Volledig volmaakt in zichzelf, inclusief alle rafelrandjes. Deze wereld is speciaal geschapen om met liefde en aandacht omlijst te worden. Het is haar bedoeling om met haar kunst een uitzicht te laten ervaren dat een glimlach brengt. Een glimlach die de hele dag meegedragen kan worden en die weerspiegelt in de gezichten om de beschouwer heen.

Kunstkabinet

E-book kunstkabinet

Hierboven zag u een impressie van het werk van Frederike Kruse. Bij elk werk hoort een verhaal, om meer te zien en te lezen kunt u het kunstkabinet als PDF downloaden.

Virtual tour

Neem een digitaal kijkje in het atelier en snuffel even onbekommerd rond in het domein van de kunstenares.
De rondleiding opent in een aparte pagina in Google Maps.

Zwitserland

Frederike Kruse heeft ook een atelier in Pontresina (Zwitserland). Als zij in Maastricht is, wordt het atelier beheerd door haar buurman, Damiano Rezzoli.

Up-dates

Voor het laatste nieuws & Updates kunt u de instagram pagina of het you-tube kanaal van Frederike Kruse bezoeken.

Contact

Als u vragen heeft of als u gezellig langs wil komen op het atelier, stuur dan uw berichtje via het contactformulier. U bent van harte welkom!

Atelier Frederike Kruse
Wycker Grachtstraat 29
6221 CV Maastricht

Bekijk het atelier op Google Maps

Contactformulier

Versturen